Ако попаднете около столичния клуб *Mixtape 5* на 22ри Май , Петък и наоколо се стелe мъгла, а въздухът ухае на тленност - то в това няма нищо случайно. Заедно на една сцена ще свирят Upyr, Orenda и Dimholt. Изключително рядка възможност да се видят на живо три крайно различни като звучене, но толкова близки като вътрешно усещане български групи. Ритуалът ще започне малко след 20:00, а входната цена за инициацията е 10 лева. Българският ъндърграунд не само е жив, той грее ярко в мрака!

През изминалата година Upyr затвърдиха позициите си на една от най-активните и вглъбени родни банди със своя мракобеснически дуум метъл. Още със стъпването си на сцена те предизвикаха размествания в родния ъндърграунд. Мрачните, бавни и тежки пиеси от дебютното демо на групата "Аltars/Tunnels" породиха десетки позитивни ревюта не само в българските, но и в редица чуждестранни специализирани издания. След отзвука от демото "Altars/Tunnels" и паметни концерти с банди като Kylesa(US), Iskra(CAD), Windhand(US), Turbocharged (SWE), Whitehorse(AUS) и Septic Flesh (GR). Приключили записите по сплита с Whitehorse, Upyr отново се съсредоточават върху концертните си ритуали и ще се появят на сцена едва за втори път тази година именно с този умопомрачителен лайнъп.

Orenda е блек метъл група от Враца, създадена през 1999г., чийто членове са участници в едни от пръвите и основнипроекти свързани с екстремния метъл в България.

Една от малкото родни банди достигнала популярност и признание на международния пазар. Издател на дотук трите албума на Orenda е култовият лейбъл No Colours Records: "Back In The Grave" (2006), "The Funeral" (2007) and "Only Death Lives Here" (2012). Orenda се отличават със суров, дълбок и самобитен звук, които смразява кръвта и създава неразривна връзка с корените ни като народ.

В момента Orenda записват нов материал в собственото си студио във Враца, който се очаква да излезе по-късно през 2015г. Концертът на 22ри май в София, ще бъде първият на триото в столицата под името Orenda. Състав: Agan – китари / Vampirica – бас / Pericles – барабани

Dimholt са добре познато име в родния ъндърграунд. Идват от Бургас и свирят психиделичен блек метъл на изключително ниво. Групата е създадена през 2003-та, а от 2009-та поддържат постоянно концертно присъствие. През изминалата година музикантите издадоха дебютния си албум „Liberation Funeral", който бе представен с няколко концерта в България и Румъния, а преди година Dimholt бяха и една от двете откриващи групи за концерта на гръцките титани Rotting Christ. Момчетата ще вземат участие на зверския фестивал в Солун – Death's Black Descent II, където на сцената ще срещнат Oblitaration и Lvcifyre.

upyr-orenda-dimholt