На 14 април се навършват 44 години от издаването на дебютния албум на IRON MAIDEN.
Един от оригиналните китаристи на групата Dennis Stratton ще гостува с трибют проекта Maiden United, с който ще представят специален сет от акустични аранжименти на песни на Iron Maiden.

По-долу можете да гледате и видео обръщение от Dennis към българските фенове.

Maiden uniteD e проект на Joey Bruers, който е искал да направи едно специално трибют шоу предназначено за холандския фенклуб на Iron Maiden. Заедно с музиканти от няколко групи той подготвя и изпълнява сет от пре-аранжирани акустични версии на песни на Maiden. Реакциите на публиката и фенове са зашеметяващи.

По време на концертите от турнето “Maiden uniteD 1980” групата ще изпълни всички песни от легендарния първи албум на Iron Maiden от 1980 г. в специални акустични преработки с участието на Dennis Stratton (китарист на Iron Maiden през 1980 г.). Разбира се, на живо ще бъдат изпълнени и още някои песни от предишните албуми на Maiden uniteD. Dennis ще се включи и в други песни като "The Trooper" и "Wasted Years".

Maiden uiniteD и Dennis Stratton ще гостуват в България за пръв път на 14 април.  Групата е изключително развълнувана за първата си среща с българска публика. Концертът е ще се състои в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Ограничено количество билети се продават в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1569285834

В деня на събитието, ако има свободни места, билети ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Очаквайте още информация и следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud: https://www.facebook.com/events/1023193985595866/