Здравей Вангелис! Благодаря ти, че отдели време за това интервю. FULL HOUSE B.C. се завръщат в България. Вече познаваш българските фенове. Какви са очакванията ти от концертите на 8-ми декември в София и 9-ти във Варна?

И аз благодаря! Имам страхотни спомени от последното ни участие на Wolf Fest (снимки). Българската публика е шумна и енергична. Не съм очаквал друго!

Ти си китарист и в WOLFHEART, участваше и в ROTTING CHRIST. Видял си фестивали и малки клубни шоута по цял свят. Какъв тип концерти предпочиташ и кои мислиш, че най-много прилягат на FULL HOUSE B.C.?

Смятам, че фестивалите най-много ни прилягат, но адски много обичаме и малките клубове, тъй като сме по-близо до феновете.

Трудно ли е да балансираш между две групи, силови тренировки и личен живот?

Чувствам се доста нормално с всичко. Понякога има трудности, тъй като графиците могат да се препокрият. Във всяка работа има трудности, но не се оплаквам. С тренировките е най-лесно, защото е предимно за удоволствие.

Неслучайно споменах за тренировките, защото е невъзможно човек да не забележи, че си в отлична форма. Трудно ли е да я поддържаш, докато си на турне? Предполагам отбягваш джънк храните и тренираш, когато е възможно.

О, Благодаря! Тренирам, откакто се помня и не е толкова лесно да загубя форма. Когато съм на турне, съм на режим „оцеляване“. Малко трудно е да се сдобия с нормална храна или тренировки. Но гледам да правя по някоя тренировка тук-там. Нищо специално.

van ace weightsИзточник: Vageliss Karzis Instagram

С FULL HOUSE B.C. издадохте третия си албум „Bare Knuckle” (2020), точно когато Ковид пандемията и локдауните удариха света. Като пътуващ музикант, как ти се отрази това и промени ли се музикалният бизнес?

Беше доста трудно, защото хората не обръщаха никакво внимание на нови албуми. За наше щастие обаче, Spotify профила ни направо кипеше. А след последното ми турне с WOLFHEART, мога да кажа, че нещата са се върнали по старо му и съм доволен от този факт.

Както споменах вече, ти беше и басист в ROTTING CHRIST, но през 2019 г. ти и George Emmanuel се разделихте с групата. Каква беше причината за това?

Както хората сигурно знаят, аз не бях пълноправен член на ROTTING CHRIST. Изпълнявах ролята на басист, което също не е моето основно нещо. Когато WOLFHEART ми предложиха да се присъединя като китарист и основен член на групата, нямаше как да откажа.

Докато правим това интервю се прибирам от Солун, където бях за 4 дни и присъствах на 4 концерта. Казвал съм го милион пъти, че гръцката сцена е великолепна и има безброй качествени групи. Можеш ли да посочиш някои гръцки банди, които са влезнали в твоето полезрение?

Да разбира се! . Universe 217, Planet of Zeus, Suicidal Angels, Phase Reverse и още много.

Имате ли планове за нов албум?

Да. Записите ще приключат до края на годината и ще е издаден някъде в края на месец Май.

Можеш ли да оставиш съобщение към нашите посетители и феновете, които ще дойдат да ви гледат на 8-ми декември в София и 9-ти във Варна?

За нас е чест да се върнем в България и да свирим за вас. Ще бъде незабравима вечер! Очаквам да се видим по време и след концертите!

Facebook: https://www.facebook.com/fullhousebrewcrew/

Instagram: https://www.instagram.com/fullhousebc/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3KUdRZ13QmXU2FHZZFL6aL

Автор: Никола Петрас